Saarelman puutarha on perinteikäs ja idyllinen kauppapuutarha Lohjalla, kauniissa Nummen kirkonkylässä.
Saarelman puutarhan perheyrityksen perustivat Annikki ja Onni Saarelma vuonna 1953.
Nyt vetovastuu on jo siirtynyt toisen polven jälkeen Raili ja Guy Långströmiltä kolmannen polven yrittäjille. Kaksoset Tommi ja Pia Långström vaalivat puutarhan perinteitä vahvalla ammattitaidolla ja tarjoavat asiakkailleen korkealaatuisia kasveja ja tuotteita puutarhan myymälästä.

Saarelman puutarhan tunnetaan laadukkaista tuotteistaan.
Kasvivalikoima koostuu mm. perinteisistä ryhmäkasveista, pelargoneista sekä harvinaisuuksista joiden lajikevalinnoilla pyritään peilaamaan myös alan trendejä. Kesäkukkien lisäksi puutarhalta löytyy myös kauden mukaisia huonekasveja, joitakin puutarhan itse lisäämiä vanhan kannan huonekasveja sekä kukkien sidontapalvelua.
Puutarhamyymälän yhteydestä löytyy lisäksi sisutus- ja lahjatavaraa sekä upea valikoima mm. Bergs Potterin huippusuosittuja ruukkuja, Kreetta Järvenpään upeita palapelejä sekä Schweglerin laadukkaita betoni- ja puuseoksesta valmistettuja linnunpönttöjä.

Pelargoneja puutarhalla on viljelty alkuvuosista asti ja Saarelman puutarhan pelargonit on palkittu useana vuotena Suomen kauneimpina. Nykyään puutarhalla onkin esillä myös asiakkaille mittava yli 400 pelargonin emokasvikokoelma. Kokoelma koostuu kymmenistä luonnonlajeista, historiallisista lajikkeista, uusista jalosteista sekä parinsadan vanhan Suomalaisen kotipelargonin kannasta. Saarelman puutarha ylläpitää osana kokoelmaa Luonnonvarakeskuksen ja Pelargoniyhdistyksen yhteistyönä toteutetun kotimaisten kotipelargonien tutkimuksessa mukana olleita kantoja. Näitä nimettyjä vanhoja kantoja pyritään lisäämään myös myyntiin jolloin varmistetaan kasvien säilymistä myös tuleville sukupolville.

Puutarhan kokoelmaan etsitään myös aktiivisesti uusia vanhoja kantoja, löytyykö sinulta vanha pelekuu mitä haluat tallentaa?
Saarelman puutarhaan voi ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai piipahtaa paikan päällä!


Idyllinen, tunnelmallinen kauppapuutarha, jonne kannattaa tulla kauempaakin!

Saarelman puutarha
Urheilukuja 4
09810 Nummi
www.saarelmanpuutarha.fi
Ajankohtaiset aukioloajat ja ajankohtaiset tarjoukset löydät helpoiten seuraamalla puutarhaa Facebookista ja Instagramista.
Galleria